Flott markering av kirkens 100-års jubileum

Med festgudstjeneste og fullsatt kirke ble 100-jubileet til Vivestad kirke markert søndag 16. februar.  Det var fleste bygdefolk og se, men også mange fra andre deler av Re kommune og fra nabobygdene var tilstede

Kirkejub10

Festgudstjenesten startet med inngangsprosesjon hvor vår nye sognedprest Jon-Geir Ditmann deltok sammen med prost i Nord-Jarlsberg prosti Harald Bryne, vår nylig avgått prest Nils Øyvind Kjøl og Are Sandnes som var vår prest inntil Kjøl overtok.

Gudstjeneteprogrammet var rikholdig med mye sang og musikk, ikke minst fra en ung cellist, Elise Johnsen, som spilte fantastisk.

 

Vivestad kirkes historie var sentralt som tema, både i gudstjenesten og i programmet forøvrig.

Yngvar Sulutvedt leste en flott prolog som var skrevet til anledningen av hans mor Ester Sulutvedt.  Prologen sammenfattet 100-års kirkehistorie i Vivestad på en fin måte og all honnør til Ester(88), som er født og oppvokst i Vivestad og som nyter sin pensjonisttilværelse her. Takk til Ester for prologen som var både underholdene og historisk korrekt, og den ble fremført av Yngvar med det rette glimt i øyet.  Folk i benkeradene nikket gjenkjennende.

VIVESTAD KIRKE 100 ÅR 

 

Axel Haugan (89) kom med en interessant historie i forhold til kirkens prekestol og dens mulige forhistorie.  - Vi vet at prekestolen som altertavlen var en gave fra Anders Madsen og at han var født og oppvokst i Haderslev. I forhold til tidspunkt vet vi at han hadde forbindelse og kontakt med Haderslev. Haderslev kirke ble brent under krigshandlinger. Kan prekestolen ha blitt reddet fra Hederslev kirke og kommet i Anders Madsens eie før han donerte den til Vivestad kirke? - En interessant teori, og jeg håper at noen med interesse kan ta tak i den tråden og forske videre på dette, sa Axel.

 

Etter giudstjenesten serverte menighetsrådet kaffe og bløtkake og praten satt løst i benkeradene.  Takk til menighetsrådet for en verdig markering av kirkejubileet og for en trivelig kveld i kirken vår.

 

Kirkejub17
<< Tilbake