Merkedammen - en idyll

Det er mange fine friluftssteder i Vivestad, men Merkedammen er nok en av de mest kjente og mest brukte. I tillegg til bygdefolk besøker også mange fra det øvrige Vestfold vannet.

Merkedammen

Friluftsområdet Merkedammen benyttes av folk både fra Vivestad og fra Vestfold forøvrig. Sommer og høst trives folk med bading og bærplukking, mens turistforeningen (TOT) gjennom sin løypekjøring vinterstid muliggjør fine skiturer på vannet, på Tolvmannsmyr og ellers i løypenettet mot Trollsvann og Åletjønn i Andebu.

 

For fotturer finnes det mange muligheter. Vi har Elgseter/Meyerhytta som et av de kortere alternativene, ellers går folk i merket løype rundt vannet eller en litt lenger rute forbi Linsverkseter, Kallebergseter og under Skalhogg tilbake rundt vannet. Anbefales. Ved Lindsverk ser vi bra jobbing av turisforeningen på de gamle bygningene. Her kan det rastes og overnattes.

 

Merkedammen er en de mest benyttede friluftsområdene i indre Vestfold. Stell pent med området. Vi ser at det i løpet av finværshelger legges igjen veldig mye søppel, men det er faktisk lov å ta med eget søppel hjem.

 

God tur! 

 

 

<< Tilbake